Hoornse vestiging Bakker Koning heeft metamorfose ondergaan

Hoornse vestiging Bakker Koning heeft metamorfose ondergaan

De vestiging van Bakker Koning in het Hoornse winkelcentrum Grote Beer roept sinds de opening vorige week een wauw-effect op. De winkel heeft, net zoals het gehele winkelcentrum, een moderne en nog warmere uitstraling gekregen.

Yvonne van der Kooij en Lindsey Kappelhof, twee bepalende gezichten in de winkel leggen de belangrijkste zaken uit die vernieuwd zijn: ,,We verkopen nu ten eerste niet alleen hele broden maar ook voorverpakt brood. Dat is handig voor de klant, zeker op zaterdag als het heel druk is. Je hoeft dan niet meer te wachten, maar kan gelijk het brood van je voorkeur pakken en afrekenen. Omdat er nu een apart afrekenpunt is, kunnen we als team bij topdrukte sneller werken. Vroeger stond de kassa namelijk bij de broodsnijmachine. Dan moest je en de klant helpen en ook zelf afrekenen, want je collega had niet de ruimte om er naast te staan. Dat kostte veel tijd en op zaterdag teveel tijd.”

…Blik op hoe de winkel was (links) en nu is…

De Hoornse vestiging heeft een grotere gebaksvitrine gekregen en ook een grotere koeling voor het gebak. De moderne oven maakt bovendien dat veel meer producten dan vroeger er vers in afgebakken kunnen worden. Bijzonder was en is aan de winkel dat de klanten er ook een kopje koffie kunnen drinken: er is een aparte koffiehoek gerealiseerd.

…De gezellige koffiehoek in beeld…

…Yvonne van der Kooij (links) en Lindsey Kappelhof…

,,Al met al was de upgrade een hele operatie”, vertellen de twee vrouwen. ,,We hebben een half jaar in een noodwinkel gezeten. Maar het resultaat mag er zijn, niet alleen voor Bakker Koning maar voor het gehele winkelcentrum. Zo is de Dekamarkt fors groter geworden en komt er aan de achterkant nog een grote Aldi. Verder stond er vroeger een viskar bij de Grote Beer maar hebben we nu een vaste viswinkel erbij gekregen. Verder ervaren de mensen veel meer winkelplezier nu de trap weg is en heeft plaatsgemaakt voor twee roltrappen, één voor naar boven en één voor naar beneden. Voor de mensen die slecht ter been zijn is er een lift gekomen. En er is nu nog maar één ingang, maar er komen straks aan de zijkant en aan de achterkant entrees bij. Kortom, een grote vooruitgang voor ons, het winkelcentrum als geheel en de mensen die hier graag komen.”