BROOD
Vertrouwd West-Fries volkoren of de voor Volendammers even vertrouwde flippen? Wij bereiden op een ambachtelijke wijze een veelzijdig broodassortiment voor u. Met een knapperige bite of juist een boterzachte beleving vol aroma’s. Van volkorenbrood tijdens het ontbijt, een knapperige tosti gemaakt van witbrood of een ovenvers stukje stokbrood met een kruidige dip bij het avondeten. Bakker Koning speelt in op diverse wensen van de klant. Dit doen we onder andere door mee te gaan met trends én door samen te werken met andere ambachtelijke bakkers.

TRENDS
Wij als Bakker Koning behandelen u als koning. We luisteren naar de wensen en behoeften van de klant. Ons broodassortiment bestaat uit onder andere: Speltbrood, Glutenvrijbrood en Koolhydraatarmbrood.

  • Speltbrood
    Spelt wordt al eeuwenlang geteeld in verschillende landen. Dit graansoort komt van oorsprong uit Europa. Omdat dit graansoort omsloten is door een kaf, is hij bij de teelt beter bestand tegen ziektes. Daarom is de Speltkorrel populair in de biologische landbouw en een trend geworden in Nederland. Spelt is een winter graansoort en lijkt veel op tarwe. Het verschil tussen Spelt- en tarwegraan is dat Speltproducten over het algemeen een hoger eiwit- en vetgehalte hebben dan tarweproducten. Spelt heeft een licht nootachtige smaak.
  • Volkorenbrood
    Onze volkorenbroden passen uitstekend bij de dagelijkse voeding en dragen bij aan een optimale spijsvertering. Volkorenbrood bestaat uit vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten en is dus écht gezond! Een volkorenbrood is dus een vezelrijk brood. Het voedingscentrum adviseert men om bij voorkeur voor volkorenproducten te kiezen.
  • Glutenvrijbrood
    Glutenvrije voeding, er is steeds meer vraag naar. Voor onze klanten met de aandoening: coeliakie, oftewel glutenintolerantie bieden wij een glutenvrijbrood aan. Gluten zijn een onderdeel van het eiwit dat in verschillende granen voorkomt. Granen zoals onder andere: tarwe, spelt, gerst, rogge en kamut.

 

 

ADVIES VOEDINGSCENTRUM
AANTAL SNEETJES BROOD PER DAG:

1 tot 3 jaar: 2-3
4 tot 8 jaar: 2-4
9 tot 13 jaar: 5-6 (man) en 4-5 (vrouw)
14 tot 18 jaar: 6-8 (man) en 4-5 (vrouw)
19 tot 50 jaar: 6-8 (man) en 4-5 (vrouw)
51 tot 69 jaar: 6-7 (man) en 3-4 (vrouw)
70+ jaar 4-6: (man) en 3-4 (vrouw)